سروش صحت چهره هفته
سینمای ایران هفته آرامی را حتی در هنگام برگزاری سیوهفتمین جشنواره جهانی فجر گذراند. جشنوارهای که نظم و آرامش آن مورد تایید خیلیها قرار گرفت و البته بیشترین اخبار سینمایی هفته اول اردبیهشت را هم به خود اختصاص داد که موفقیت سروش صحت و نخستین فیلم بلندش مهمترین آنها بود. البته جشنواره جهانی با نقدهایی هم همراه بود که یکی از شاخصترین آنها همان پرسش همیشگی ادغام دو بخش ملی و جهانی جشنواره فجر است. در همین ارتباط سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: « این بحث چندین سال است مطرح شده، آن هم به اعتبار دورهای طولانی که این دو جشنواره با هم برگزار میشدند. از چهار سال قبل که این جشنواره جدا شد مثل هر اتفاق دیگری موافقین و مخالفینی داشت و هر کدام استدلالهای خود را دارند و باید احترام گذاشت، اما اینکه در این چهار سال ادامه پیدا کرده با سیاست وزارت ارشاد بوده و بر همان اساس چهارمین دوره را هم برگزار کرده است. با این حال به طور طبیعی این تصمیم ممکن است منتقدان و مخالفانی داشته باشد و با نگاهی که الان بوده، این مسیر تعقیب شده و تا الان هم تغییری در این تصمیم پدید نیامده است.»
اختتامیه سیوهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر
مراسم اختتامیه سیوهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، پنجشنبه پنجم اردیبهشت با حضور سینماگران، خبرنگاران و علاقهمندان در تالار وحدت برگزار شد و سیمرغهای سیمین بر شانه برگزیدگان نشستند. نخستین سیمرغ سیمین به بهترین فیلم کوتاه، افراط منجی ماست، به کارگردانی مورگان زیورلا-پتی از سوئد تعلق گرفت. همچنین سیمرغ سیمین جایزه ویژه هیات داوران به بهترین طراحی لباس برای فیلم پرنده بهاری به کارگردانی جینگ ژیانگ لی از چین اختصاص یافت. سپس نوبت به معرفی برترین بازیگران جشنواره امسال رسید و نوید محمدزاده پیش از اعلام نام بهترین بازیگر مرد، به شوخی گفت: «من این سیمرغ که نشان میدهند بیشتر از آن یکی که خودم قبلا گرفتهام دوست دارم. آقای میرکریمی یکی از این سیمرغها به من بدهید!». دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد به علی مصفا برای فیلم جهان با من برقص به کارگردانی سروش صحت اهدا شد و در نهایت سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی نیز به سروش صحت اهدا شد. صحت پس از دریافت این جایزه گفت: «از هیات داوران و برگزارکنندگان جشنواره بسیار تشکر میکنم. بسیار خوشحال هستم. در این دو، سه روز بیشتر میشنیدم که همه درباره فیلم میگفتند که حال این فیلم خوب است. فکر میکنم علت این حال خوب این است که ما در طول ساخت این فیلم همگی حالمان خوب بود و مسائل را با هم حل میکردیم. فکر میکنم اگر ما هم گاهی کوچه را برای مهمانان جارو کنیم، با مهاجران مهربان باشیم، کمی خودمان، بقیه و حتی کسانی را که عقایدشان مخالف ماست را دوست داشته باشیم، آنوقت است که جهان با ما خواهد رقصید.»
آمار فروش در هفته اول اردیبهشت
در بین هفت فیلم اکرانشده در ابتدای سال ۹۸، فیلم رحمان ۱۴۰۰ در اواخر فرودین با فروشی حدود ۲۲ میلیارد تومان توقیف شد و جای خود را به فیلم کمدی تگزاس ۲ داد که این فیلم هم توانست فروش خوبی داشته باشد. در حال حاضر متری ششونیم بیشترین میزان فروش و غلامرضا تختی کمترین فروش را در بین فیلمهای اکرانشده به خود اختصاص دادهاند. فیلم تگزاس ۲ مسعود اطیابی که از ۲۸ فروردینماه روی پرده آمد با بیش از یک هفته اکران، بیش از سه میلیارد تومان فروش داشته و در ۸۷ سینما در سطح کشور در حال نمایش است.
فیلم پرفروش اکران سال ۹۸ فیلم متری ششونیم، دومین فیلم بلند سعید روستایی است که از ۲۶ اسفندماه تاکنون و با گذشت بیش از پنج هفته نمایش، طبق آمار رسمی که در سامانه فروش سینمایی ایران قرار گرفته، بیش از ۲۰ میلیارد تومان فروش داشته و حدود دو میلیون نفر آنرا تماشا کردهاند. این فیلم که در حدود ۱۸۰ سینما در سطح کشور روی پرده است، بیشترین میزان فروش خود را در پردیس سینمایی کوروش تهران با رقمی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تجربه کرده است. سومین فیلم در اکران سال ۹۸ از نظر میزان فروش، فیلم کمدی چهار انگشت حامد محمدی است که در طول پنج هفته اکران خود در ۱۷۸ سینمای کشور حدود هشت میلیارد تومان فروش داشته است. فیلم زندانیهای مسعود دهنمکی نیز از ابتدای اکرانش تاکنون توانسته بیش از سه میلیارد تومان فروش داشته باشد و ۳۱۵ هزار نفر در سالنهای سینمایی به تماشای آن نشستهاند. در ادامه به ترتیب فیلمهای سینمایی ژن خوک سعید سهیلی با نمایش در حدود ۱۲۰ سالن سینما حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، پیشونی سفید ۳ سیدجواد هاشمی که مختص گروه سنی کودک و نوجوان است با اکران در ۱۶۵ سینما دو میلیارد تومان و غلامرضا تختی بهرام توکلی با نمایش در ۱۲۲ سینما یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش داشتهاند.
نخستین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت سینمای ایران
نمایشگاه تخصصی «دستاوردهای فنی صنعت سینما» با حضور سینماگران ایرانی و خارجی در هفتمین روز از سیوهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر آغاز به کار کرد. عزتالله علیزاده مدیر نخستین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت سینمای ایران که در حاشیه جشنواره برگزار شد درباره این نمایشگاه گفت: «این نمایشگاه به دلیل اهمیت موضوعی که دارد یکی از بخشهای جشنواره جهانی فیلم فجر به شمار میرود، نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت سینما به لحاظ تکنیکی، هنری و نرمافزاری دارای شرایط ویژهای نسبت به سینمای منطقه است که باید مورد توجه قرار گیرد. وی بیان کرد: «در این رویداد فضای مناسبی برای آشنایی بیشتر و تبادلنظر و ایجاد فرصتهای همکاری میان دستاندرکاران خدمات فنی، پشتیبانی تجهیزات فنی تولید و پس از تولید، سالنهای سینما و نمایش به کار گرفته شده در صنعت سینمای ایران به لحاظ سختافزاری و نرمافزاری توسط مؤسسات و شرکتهای خصوصی داخلی با فیلمسازان داخلی و خارجی فراهم شده است. در حال حاضر ۲۳ شرکت در بخشهای مختلف فناوری صنعت سینما از جمله لابراتوارهای دیجیتال، جلوههای ویژه بصری، انیمیشن و تجهیزات فنی سینما در این نمایشگاه حضور دارند، که هرکدام از این شرکتها میتوانند با فناوری که در دست دارند، شرایطی را برای همکاری مشترک فراهم کنند. خوشبختانه بخش فناوری صنعتی سینمای ایران در کشورهای منطقه فعال است اما این نمایشگاه میتواند شرایطی را فراهم کند تا شرکتهای مورد نظر به فیلمسازان منطقه و حتی فعالان سینمای دیگر کشورها معرفی شوند.»
سعید نوراللهی بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت
سعید نوراللهی سال ۱۳۳۰ در جنوب تهران متولد شد. در دوران دبیرستان با انتخاب از طرف نماینده آموزش و پرورش به عنوان بازیگر مشغول به کار شد وی با بازی در فیلم سینمایی تشکیلات به کارگردانی منوچهر مصیری و نویسندگی مهدی ژورک در سال ۱۳۶۵ وارد عرصه بازیگری شد. نوراللهی در فیلمهایی همچون مارمولک، لیلی با من است و سریال تلویزیونی متهم گریخت فعالیت داشته است.
وی همچنین همکاری با فیلمسازانی چون پوران درخشنده، اصغر هاشمی، کمال تبریزی و کریم آتشی را در کارنامه هنری دارد. نوراللهی علاوه بر بازیگری در سینما به ایفای نقش در بسیاری از مجموعههای تلویزیونی حضور پررنگی داشته است. سعید نوراللهی ساعت ۵ صبح ۶ اردیبهشتماه به دلیل سکته مغزی درگذشت.
کانال تلگرام ماهنامه سینمایی فیلم: