
اکشن سهبعدی شكار هیولا (Monster Hunt) که بهتازگی در سینماهای چین روی پرده رفته است، در یازدهمین روز نمایشش موفق به ركوردشكنی شد و لقب پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای چین را از آن خود كرد. این محصول زنده/ انیمیشنی طی یازده روز نمایش عمومی نزدیك به 222 میلیون دلار فروخت و جایگاه كمدی جادهای گمشده در تایلند را تصاحب کرد. ركوردشكنی تعجببرانگیز شكار هیولا در حالی صورت گرفته كه نمایش آن تازه آغاز شده است و هنوز جای زیادی برای فروش بیشتر دارد. فیلم در سه روز اول نمایش حدود 108 میلیون دلار فروش كرد، كه این رقم هم ركوردشكنی دیگری به حساب میآید. فروش این كمدی ماجراجویانه در هفتهی دوم نمایش حدود 113 میلیون دلار بود. شكار هیولا که در كوتاهترین زمان ممكن لقب پرفروشترین فیلم سینمای چین را از آن خود كرده است، طبق پیشبینی اهل فن میتواند به فروش مجموع بالای سیصد میلیون دلار دست یابد. تا به حال نوزده میلیون تماشاچی فیلم را دیدهاند و گفته میشود برخی بیش از یك بار به تماشای آن نشستهاند.
سروصدا و جنجال پیرامون این فیلم از اوایل سال 2014 آغاز شد؛ زمانی که كای كو هنرپیشهی سرشناس چینی كه قرار بود نقش اصلی را بازی كند، همراه پسر جكی چان به دلیل استعمال مواد مخدر دستگیر شد. دستگیری او باعث شد تا سازندگان فیلم به سراغ جینگ بوران بروند. اما مطرح شدن نام كای كو در رسانهها با نام فیلم شكار هیولا گره خورد و برخی رسانهها هم با تیتر شیطنتآمیز «پلیس به شكار هیولا پرداخت» به استقبال ماجرا رفتند که منظورشان از «شكار هیولا» دستگیری كای كو بود! اما دستگیری این بازیگر روند تولید فیلم را كند نكرد و بلافاصله تولیدش آغاز شد. رسانهها از دو رقم چهل و پنجاه میلیون دلار به عنوان بودجهی فیلم نام بردهاند. منتقدانی كه فیلم را پسندیدهاند میگویند تهیهكنندگانش زمان بسیار خوبی را برای اكران عمومی آن انتخاب كردهاند. این كمدی ماجراجویانه همزمان با تعطیلات تابستانی مدارس روی پرده رفته و با وجود گرمای فصل، سخت مورد توجه بچهها و خانوادههایشان قرار گرفته است. کارشناسان ماه ژوییه را به صورت غیررسمی، ماه نمایش فیلمهای چینی در سینماهای این كشور میدانند. در این ماه، فیلمهای هالیوودی کمتری اکران میشوند و فضای مناسبی برای اكران آثار داخلی به وجود میآید. به همین دلیل رسانههای گروهی از این ماه به عنوان دورهی «خاموشی» (blackout) اسم میبرند.
شروع شكار هیولا در یك دنیای باستانی است كه شباهت زیادی به خاورمیانه در قرون وسطی دارد و هیولاها حكمران آن هستند. بین هیولاها جنگی در جریان است و یك ملكهی هیولا همراه همسر و نگهبان مخصوص خود راهی دنیای آدمها میشود. خیلی زود بین دو دنیای هیولاها و آدمها ارتباطی برقرار میشود و با از راه رسیدن شكارچیان هیولاها، داستان فیلم وارد مرحله تازهای میشود. شخصیت اصلی داستان، به نام ووبا، هیولایی است كه برای سلطان شدن آفریده شده است و میتواند به جنگ داخلی دراز مدت هیولاها پایان دهد.رامان هویی، كارگردان فیلم، تحصیلكردهی سینما در آمریكا است و با دنیای انیمیشن و فانتزی بیگانه نیست. او در كنار همكاری در تولید چند انیمیشن معروف مثل مورچهها و ماداگاسكار یكی از دو كارگردان شرك3 هم بوده است. این هنرمند هنگكنگیتبار به دنبال ساخت چند انیمیشن كوتاه، با شكار هیولا رسماً به جرگهی فیلمسازان حرفهای پیوسته است. تعدادی از بازیگران محبوب چینی و هنگكنگی نقشهای اصلی فیلم او را ایفا کردهاند. رسانههای گروهی میگویند تبلیغات شفاهی و دهان به دهان تماشاگران، عامل مهمی در موفقیت بالای آن در گیشه بوده است.
ركورددار قبلی فروش در گیشهی داخلی چین كمدی جادهای گمشده در تایلند (2012) بود؛ فیلمی که با فروش 202 میلیوندلاریاش، دو سال رکورددار بود. ژو ژنگ بازیگر سرشناس چینی با این فیلم اولین كار سینمایی خود را در مقام كارگردان ارائه كرد. جالب است كه این كمدی كمخرج، فاصلهی بسیار زیادی با محصولات پرخرج و سهبعدی هالیوودی و حتی چینی داشت. داستان فیلم كه منتقدان آن را پاسخ چینی به کمدی خماری صبحگاهی هالیوود میدانند، درباره دو آدم با اخلاقهای متفاوت است كه ناخواسته همسفر میشوند و به تایلند میروند. هزینهی تولید این كمدی حدود پنج میلیون دلار شد و به همین دلیل، تحلیلگران از موفقیت دویست میلیون دلاری آن به عنوان یك گنج دستنخورده برای تهیهكنندگانش اسم بردند. تماشاگران چینی برای دیدن این فیلم، بلیتهای ششونیم دلاری خریده بودند.
شكار هیولا به عنوان موفقترین فیلم تاریخ سینمای چین، برای تبدیل شدن به پرفروشترین فیلم اكرانشده در سینماهای این کشور باید با چهار فیلم هالیوودی رقابت كند. کارشناسان خوشبینانه اظهار امیدواری میكنند كه این اتفاق در آیندهی نزدیك بیفتد. اما این پرسش مطرح میشود كه آیا این فیلم در عالم واقعیت میتواند به چنین موفقیت كلانی دست پیدا كند؟ در حال حاضر تندوتیز7 پرفروشترین فیلم سینماهای چین است. این فیلم كه از ماه گذشته در این كشور آسیایی به نمایش درآمده، تا امروز به فروش مجموع 390 میلیون دلار دست یافته است. پس از آن، فیلمهای تبدیلشوندگان: عصر انهدام، انتقامجویان: عصر اولترون و دنیای ژوراسیك قرار گرفتهاند كه بهترتیب 320 ، 240 و 229 میلیون دلار فروختهاند.
از بازار سینمای چین به عنوان دومین بازار بزرگ و پررونق دنیا، پس از آمریكا، اسم میبرند. جمعیت بالای این كشور، زمینهی بسیار خوب و مساعدی را برای موفقیت محصولات سینمایی فراهم كرده است و تهیهكنندگان هالیوودی با عنایت به این نكته، به دنبال كسب سود بیشتر از این بازار هستند. در این بین هنرمندان داخلی هم بیكار ننشستهاند و با تولید محصولات بومی جذاب تلاش میكنند تماشاگران را به سمت فیلمهای خود بكشانند. در چند سال اخیر رقابت سختی بین تولیدات بومی و بلاكباسترهای هالیوودی وجود داشته و فیلمهای چینی توانستهاند به صورت رقیبی جدی برای محصولات پرسروصدا و پرخرج آمریكایی درآیند. در سال 2014 كمدی/ درام «رفقای جدایی» (breakup boddies) با فروشی 188 میلیوندلاری پس از تبدیلشوندگان: عصر انهدام لقب دومین فیلم پرفروش سال سینماهای چین را به خود اختصاص داد. در سال 2013 هم سفر به غرب با فروشی 197 میلیوندلاری، پرفروشترین فیلم سال سینماهای این كشور شد.