کره جنوبی برای اولین بار نخل طلا گرفت
با وجود بازتاب وسیعی که نمایش فیلم روز روزگاری در هالیوود تارانتینو در رسانهها داشت و شایع شده بود که به خاطر استقبال زیادی که از آن شده بلیت مهمانها با قیمت گزاف از بازار سیاه سر درآورده، اما هفتادودومین دوره جشنواره فیلم کن به ریاست الخاندرو گونسالس اینیاریتو درحالی به پایان رسید که هیات داوران همگی برسر اهدای جایزه نخل طلا به انگل ساختهی جون-هو بونگ، کارگردان اهل کره جنوبی همنظر بودند. انگل اثر جون-هو ما را به یاد دلهدزدها (هیروکازو کورئیدا)، فیلم ژاپنی برنده نخل طلای سال 2018، میاندازد؛ انگل داستان خانوادهای از طبقه فرودست است که برای بالا کشیدن خود سعی میکنند به داخل خانوادهای ثروتمند نفوذ کنند. جایزه بزرگ هیات داوران را ماتی دیوپ برای اولین فیلم بلندش، آتلانتیک دریافت کرد؛ آتلانتیک سمت کمتر دیده شده بحران پناهجویان در اروپا را از دید زنی روایت میکند که مرد محبوبش برای عبور غیرقانونی از مرز او را رها میکند. جایزه بهترین بازیگر زن به امیلی بیچام برای بازی در جو کوچولو ساختهی جسیکا هاسنر رسید؛ او در نقش محققی ظاهر میشود و کمکم گمان میکند اصلاح ژنتیکی که در گیاهی ایجاد کرده برای بشریت خطرناک است. آنتونیو باندراس با حدود 40 سال سابقه بازیگری، برای بازی در درد و افتخار به کارگردانی پدرو آلمادووار برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد. او بعد از دریافت جایزهاش گفت: «مردم فکر میکنند ما بر روی فرش قرمز زندگی میکنیم، اما این فکر درست نیست. ما رنج بسیار تحمل میکنیم و درد در وجود هر کدام از ما بازیگرها، با هر نوع نژاد و سبک زندگی وجود دارد. اما در مسر حرفهمان افتخار هم هست و امشب زمان افتخار من است». جایزه هیات داوران بهطور مشترک به بینوایان ساخته لاج لی از فرانسه و شبگرد اثر کلبر مندونسا فیلیو و ژولیانو دورنلیس از برزیل رسید؛ مایکل مور هنگام اهدای این جایزه گفت: «ترامپ دروغی است که راه را برای دروغها بیشتر باز میکند!». ژان-پیر و لوک داردن که بهعنوان کارگردانهای مورد علاقه جشنواره کن شناخته شدهاند و قبلا دوبار جایزه نخل طلا را کسب کردهاند، حال برای احمد جوان جایزه بهترین کارگردانی جشنواره را گرفتند؛ احمد جوان داستان جوان مسلمانی را به تصویر میکشد که در بلژیک زندگی میکند و پس از آنکه امام جمعهای افراطی او را شستوشوی مغزی میدهد سعی میکند معلم خود را بکشد. نویسنده و کارگردان فرانسوی، سلین سیاما، برای نوشتن فیلمنامه پرتره یک بانو در آتش جایزه بهترین فیلمنامه را بهدست آورد؛ فیلم به زندگی زنی دگرباش میپردازد. جایزه «نگاه ویژه» به این باید بهشت باشد ساخته الیا سلیمان اختصاص یافت؛ سبک کمدی این باید بهشت باشد در بخش مسابقهی جشنواره امسال نادر بود. هیات داورانی که اینیاریتو ریاستشان را داشت، عبارت بودند از: انکی بیلال نویسنده، هنرمند و کارگردان فرانسوی، روبین کامپیلو کارگردان فرانسوی، مایمونا ان دیایه بازیگر و کارگردان اهل بورکینافاسو، ال فانینگ بازیگر آمریکایی، یورگس لانتیموس کارگردان یونانی، پاول پاولیکوفسکی کارگردان لهستانی، کلی رایکارد کارگردان آمریکایی و آلیس رورواچر کارگردان ایتالیایی.
فضای مجازی «همسر سوم» را توقیف کرد!
اَش مِیفِر، کارگردان ویتنامی فیلم همسر سوم، که برای این فیلم جایزههایی از جشنواره تورنتو، سن سباستین، کلکته و قاهره گرفته است، از دختری بازی گرفته که در زمان فیلمبرداری سیزدهساله بود. در پی ایجاد نگرانیهای عمومی از صحنههای زناشویی و حضور این دختر سیزدهساله در همسر سوم، این فیلم از پردهی سینماهای ویتنام پایین کشیده شد. اکران همسر سوم از هفته پیش آغاز شد و تماشای فیلم برای افراد بالای 18 سال آزاد بود؛ پس از بالا گرفتن انتقادهایی در فضای مجازی از خانوادهی دختر برای اجازه به فرزندشان برای بازی در فیلمی که محتوایی مربوط به افراد بالغ دارد و صحنههایی را باید با بازیگر بزرگتر از خودش بگذاراند، تصمصم گرفته شد اکرانش متوقف شود. براساس گزارش یک رسانه محلی، تهیهکنندهی فیلم پس از درخواست وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری ویتنام فیلم را از پرده سینما برداشت و در مقابل از وزارت خواستار بازبینی و ردهبندی دوبارهی فیلم شد. همسر سوم داستان زنیست که در قرن نوزدهم با مردی بسیار بزرگتر از خود ازدواج میکند و سومین همسر او به حساب میآید. تهیه کننده فیلم، به ویاِن اکسپرس اینترنشنال گفته است که هیچکس به این بازیگر نونهال آزار جنسی نرسانده و بدنش در معرض دید قرار نگرفته و فیلمنامه براساس داستانی تاریخی در خانواده مِیفِر است و مقامهای کشور ویتنام موضوع فیلمنامه را پسندیدهاند. سازندگان فیلم گفتهاند که پخش فیلم را معلق کردند تا از دختر و خانوادهاش در برابر انتقادهای مردم در فضای مجازی حفاظت کنند. همسر سوم بهطور محدود از ۲۵ اردیبهشت در آمریکای شمالی به نمایش درآمده است و طبق گزارش مطبوعات به 27 کشور فروخته شده است. اولین اکران فیلم در جشنواره جهانی تورنتو در شهریور سال گذشته بود که توانست جایزه نتپک بهترین فیلم آسیایی را از آن خود کند. فیلم در دیگر جشنوارهها مانند کلکته (بهترین فیلم)، قاهره (بهترین بازیگر) و سن سباستین (جایزه نگاهی دیگر) توانست جایزههایی را دریافت کند و پس از آن با نقدهای مثبتی مواجه شد. در گزارش هالیوود ریپورتر آمده است که فیلم حسی شاعرانه دارد اما خط باریکی در فیلم وجود دارد که موجب کجفهمی بعضی از تماشاگران میشود. در حکومت سوسیالیستی ویتنام، فیلمهایی که در آنها مضمون اخلاقی نامتعارف و دینی دیده میشود یا صحنههای بسیار خشن دارد، اجازه اکران ندارد. نمایش مسابقههای هانگر (گری راس، ۲۰۱۲) و فیلمهایی از این دست در ویتنام ممنوع است.
«تصنیف ریچارد جول» به کارگردانی ایستوود
برادران وارنر با گرفتن حق امتیاز ساخت فیلم تصنیف ریچارد جول از کمپانی فاکس-دیزنی، بار دیگر با کلینت ایستوود همکاری خواهد کرد. سالها پیش زمانی که فاکس قصد ساخت تصنیف ریچارد جول را داشت، ایستوود بارها با فاکس برای کارگردانی این پروژه صحبت کرد اما در آخر تمرکزش را روی فیلم دیگری گذاشت. قاچاقچی، آخرین فیلم ایستوود، برایش موفقیتهایی به همراه داشت و حالا برای کارگردانی پروژه بعدیاش دوباره تصمیم گرفته تا تصنیف ریچارد جول را کارگردانی کند؛ او اینبار باید با استودیوی ادغام شده فاکس دیزنی رایزنی کند. امکان ساخته شدن تصنیف... در فاکس دیزنی وجود داشت و میتوانستیم همکاری ایستوود و آلن هورن، مدیر عامل فعلی دیزنی، را دوباره شاهد باشیم اما طبق شنیدهها، چنین تصمیم گرفته شد تا مسیر فیلم به سمت برادران وارنر باز شود و ایستوود با استودیویی کار کند که همیشه خانه خود خوانده است. تصنیف... داستان واقعی نگهبان امنیتی، ریچارد جول است؛ رسانهها او را یکی از مظنونهای بمبگذاری در المپیک آتلانتا معرفی میکنند و زندگی ریچارد جول با این گزارش از این رو به آن رو میشود. در بازیهای المپیک تابستان 1996، جول کولهپشتیای حاوی بمب پیدا میکند، به مسئولان گزارش میدهد و کمک میکند تا تماشاگران از آن منطقه دور شوند اما یک مرتبه میبیند بدنام شده است و او را در انجام برنامه تروریستی شریک میدانند. سه ماه بعد او بیگناه معرفی میشود و سال 2007 در 44 سالگی بر اثر حمله قلبی جان خود را از دست میدهد. در ابتدا قرار بود جونا هیل و لئوناردو دیکاپریو در تصنیف... بازی کنند اما مدتی است که مشخص شده آنها در فیلم نقشآفرینی نخواهند کرد و حضورشان تنها به تهیهکنندگی فیلم محدود میشود. بیلی رِی، نویسنده فیلمنامه کاپیتان فیلیپس، فیلمنامه را براساس مقالهای از ماری برنر (منتشر شده در مجله ونیتی فِر) مینویسد. آخرین کار ایستوود، قاچاقچی، دسامبر 2018 اکران شد و توانست فروش خوب 172 میلیون دلار را در سراسر جهان کسب کند.
ستاره فیلم «پسر جهنمی» در «مسافر قاچاق»
دنیل دای کیم برای بازی در فیلم هیجانانگیزِ علمی-تخیلی مسافر قاچاق به کارگردانی جو پِنا به آنا کندریک، تونی کولِت و شامیر اندرسون میپیوندد. ستاره فیلم پسر جهنمی، نقش زیستشناسی را بازی میکند که سوار بر سفینه فضایی به سمت مریخ در حرکت است و مدت کمی پس از پرتاب سفینه او با مسافر ناخواستهای (اندرسون) روبهرو میشود و این مسافر ناخوانده به طور تصادفی باعث خسارت به سیستمهای مهم و حیاتی فضاپیما میشود. به دنبال صدمه به منابع حیاتی و نتیجه هولناکی که به بار خواهد آمد، یک پزشک محقق (آنا کندریک) در نقش شخصیتی مخالف با فرماندهی خونسرد و واقعبین (تونی کولِت) و زیستشناس سفینه ظاهر میشود. در این پروژه ایکسوایزد فیلمز رایان موریسون به عنوان نویسنده با جو پِنا همکاری میکند. مسافر قاچاق یک ماه دیگر در آلمان فیلمبرداری خواهد شد؛ ایکسوایزد فیلمز، رایز پیکچرز و اوگن شاین فیلم پروداکشن تهیهکنندگان فیلم هستند. بعد از شمالگان ، مسافر قاچاق دومین فیلمی است که پِنا و موریسون برای ایکسوایزد میسازند. دنیل دای کیم که برای بازی در نقش جینسو ون در سریال گمشده به شهرت رسیده، در فیلمی از نتفلیکس با اَلی وانگ، رندال پارک و کیانو ریوز همبازی است. آنا کندریک، دیگر بازیگر مسافر قاچاق، در سال 2009 برای بازی در رو هوا (جیسن رایتمن، ۲۰۰۹) نامزد دریافت اسکار شد و در مجموعه فیلمهای آوازخوان حرفهای بازی کرده است؛ یک خواهش ساده آخرین اثری است که او در آن نقش آفرینی کرد و در سپتامبر 2018 در سینماها اکران شد.
«جنگ ستارگان» دیگر قلمرو نویسندگان مرد نیست
درمیان عشاق سری فیلمهای جنگ ستارگان، بازی ویدئویی جنگ ستارگان: شوالیههای جمهوری کهن (2013) هوادار بسیاری دارد. طبق گزارشها، فیلم این بازی ویدئویی ساخته خواهد شد و ماجرای جنگ ستارگان: شوالیههای جمهوری کهن قرنها پیشتر از سری فیلمهای جنگ ستارگانی رخ میدهد که در 40 سال گذشته شاهد آن بودهایم. اما برخلاف آنچه که تصور میشد، خالقان بازی تاجوتخت، دی. بی. وایس و دیوید بنیاف، نویسندگی این فیلم را انجام نمیدهند. سایت خبری بازفید گزارش داده است که لِیتا کالوگریدیس کار نویسندگی و پرورش فیلمنامه جنگ ستارگان: شوالیههای جمهوری کهن را برعهده دارد؛ احتمال میرود شوالیههای... شامل سه قسمت باشد و جرج لوکاس فیلم را کارگردانی کند. لِیتا کالوگریدیس بارها دستیار و فیلمنامهنویس جیمز کامرون بوده و بهخاطر همکاری در فیلمهای آواتار، آلیتا: فرشته نبرد و جزیره شاتر ساخته مارتین اسکورسیزی در میان تماشاگران شناخته شده است. براساس گزارشی، کالوگریدیس به پایان نگارش قسمت اول از سهگانه شوالیههای... نزدیک شده است. ماجرای فیلم حدود 4000 سال قبلتر از جنگ ستارگان: امیدی تازه که سال 1977 تولید شده میگذرد و داستان حول محور کشمکش بین جدای و سیت روی میدهد. هواداران سالهاست تقاضای ساخت فیلمی براساس جمهوری کهن دارند و اگر جرج لوکاس خواسته تماشاگران را به درستی در فیلم پیاده کند، حتما این سهگانه موفق و پرفروش خواهد بود. جنگ ستارگان بهعنوان قلمرو نویسندگان مرد سفیدپوست شناخته میشود و حالا کالوگریدیس اولین زن خالقی است که نویسندگی جنگ ستارگان را در دست دارد و چراغ سبزی برای نویسندگان زن آینده خواهد بود. او برای بازسازی سفر شگفتانگیز به جیمز کامرون در نوشتن فیلمنامه کمک کرد و استودیوهای فیلمسازی از هوش و استعداد او صحبت میکنند. او نسخه اولیه شبح درون پوسته را برای دریمورکس نوشت، طرحهای ابتدایی مردان ایکس را ارائه داد و پیش از سال 2010 بازنویسی واندر وومن (زن شگفتانگیز) را برای برادران وارنر انجام داد. لِیتا کالوگریدیس همچنین در نوشتن فیلمنامههای اسکندر و لارا کرافت: مهاجم مقبره سهیم بوده و در حال حاضر برای خلق سریال کربن تغییر یافته نامش بر سر زبانها افتاده است.
کانال تلگرام ماهنامه سینمایی فیلم: