نوروز امسال با بصرفه‌ترین سیم‌کار کشور

سینمای جهان » نقد و بررسی1391/12/20


فیلم‌های روز جهان

نگاهی به اسپایدرمن شگفت‌انگیز (مارک وب) و هولی موتورز (لئو کاراکس)

اسپایدرمن شگفت‌انگیز Amazing Spider-Man

کارگردان:‌ مارک وب، فیلم‌نامه: جیمز وَندِربیلت، آلوین سارجنت، بازیگران: اندرو گارفیلد (پیتر پارکر)،‌ اما استن (گوئن)، رِیس ایفانس (دکتر کانرز). محصول 2012، 136 دقیقه.

پیتر پارکر که با نیش یک عنکبوت ویژه به مرد عنکبوتی/ اسپایدرمن تبدیل شده سرنخ‌هایی پیدا می‌کند که می‌تواند او را به سمتی هدایت کند که متوجه بشود چرا پدر و مادرش وقتی که او خردسال بوده ناپدید شده‌اند...

غیرشگفت‌انگیز

رضا حسینی: اسپایدرمن شگفت‌انگیز بر خلاف آن‌چه انتظار می‌رفت، اصلاً فیلم خوبی نیست. در واقع انتخاب کارگردانی به نام مارک وب - که کمدی‌رمانتیک تماشایی پانصد روز با سامر را به عنوان اولین فیلم بلندش در کارنامه دارد - و بازیگران جوان و خوش‌آتیه‌ای مثل اندرو گارفیلد (که به خاطر بازی‌های خوبش در فیلم‌های شبکه‌ی اجتماعی دیوید فینچر و هرگز رهایم نکن مارک رومانک در کانون توجه قرار گرفت و تحسین شد) و اِما استُن - برای بازی‌های درخور توجهش در فیلم‌های سهل‌الوصول (ویل گلاک، 2010) و خدمتکار (تِیت تیلر، 2011) - واقعاً انتظارها را از این فیلم بالا برده بود.
اما حالا پس از تماشای اسپایدرمن شگفت‌انگیز سؤال‌های بی‌پاسخ زیادی در ذهن باقی می‌ماند. به عنوان مثال این‌که دلیل و ضرورت چنین بازسازی زودهنگامی چه بوده است؟ یا این‌که چرا این فیلم باید بر اساس چنین فیلم‌نامه بدی ساخته شود که حتی از پرداخت موقعیت‌ها و روابط ساده‌ی شخصیت‌ها هم عاجز است؟ به عنوان نمونه، همه چیز دائم به گوئن، همکلاسی پیتر پارکر، مربوط می‌شود تا در ادامۀ داستان مشکلی برای پارکر باقی نماند. مثلاً وقتی پارکر به آزمایشگاه پیشرفته‌ای می‌رود که دکتر کانرز آن را اداره می‌کند، می‌بیند که گوئن کارآموز ارشد دکتر کانرز است یا وقتی پا به خانۀ گوئن می‌گذارد معلوم می‌شود پدرش رییس پلیس آن منطقه از شهر است.
سوار شدن سازندگان فیلم بر موج فیلم‌های ابرقهرمانی مدرنی که می‌کوشند قهرمان‌های‌شان را انسان‌گونه و زمینی نشان بدهند نه‌تنها به نفع فیلم تمام نشده بلکه بعضی از مضحک‌ترین لحظه‌های فیلم را رقم زده است. به عنوان مثال می‌توان به صحنه‌ی پایانی فیلم اشاره کرد که پیتر پارکر پس از نجات کل مردم شهر، با چهره‌ای درب‌و‌داغان و خونین وارد خانه می‌شود و شانۀ تخم‌مرغی را به عمه‌اش می‌دهد تا مثلاً مسئولیت‌پذیری خودش را نشان داده باشد! (امتیاز: 2 از 10)

 

هولی موتورز   Holy Motors

نویسنده و کارگردان: لئو کاراکس، بازیگران: دنیس لَوان (آقای اسکار)، ادیت اسکوب (سلین)، اِوا مندز (کِی م). محصول 2012، 115 دقیقه.
زندگی بازیگری به نام آقای اسکار از یک طلوع یا غروب خورشید در فیلم روایت می‌شود. او در طول روز در قالب‌های مختلفی مثل آدم‌کش، گدا، هیولا، مرد خانواده و... فرو می‌رود.

گالری بازیگری

علیرضا حسن‌خانی: هولی موتورز روایتی است از توانایی‌های یک انسان در مقام یک بازیگر. اگر پایان فیلم این گونه که هست نبود و فیلم‌ساز بی‌ادعا و معقول داستان همان بازیگر را پیش می‌برد با اثر قابل‌تأمل و یگانه‌تری روبه‌رو بودیم. بازیگرِ توانمندی در فضایی کاملاً سوررئال در طول یک روز نقش‌های کاملاً متفاوتی به عهده می‌گیرد تا داستانک‌هایی در گستره‌ی رئالیسم (مانند داستان آن دختر) تا سوررئال (مانند داستان آن مدل تبلیغاتی) به تصویر کشیده شود. خود همین ایده به اندازه‌ی کافی جذاب هست و بازی گیرایِ دنیس لَوان در جهت ارائه‌ی شمایل متفاوتی از توانایی‌های یک بازیگر آن قدر مؤثر هست که فیلم‌ساز دیگر نیاز نداشته باشد تفکرات داروینیستی یا آن پایان ماورایی را به فیلم بخوراند. فارغ از معانی مختلفی که می‌توانید برای چنین فیلمی بتراشید، اگر می‌خواهید اثرگذاریِ گریم و نحوه‌ی عملکرد یک بازیگر توانا در تقابل با نقش‌های بسیار متفاوت را ببینید و یک گالری زیبا از سبک‌های متفاوت بازیگری در یک فرصت کوتاه را تماشا کنید، هولی موتورز به اندازه‌ی کافی برای‌تان جذاب خواهد بود. (امتیاز: 6 از 10)

جدیدترین‌ها

آرشیو

فیلم خانه ماهرخ ساخته شهرام ابراهیمی
فیلم گیج گاه کارگردان عادل تبریزی
فیلم جنگل پرتقال
fipresci
وب سایت مسعود مهرابی
با تهیه اشتراک از قدیمی‌ترین مجله ایران حمایت کنید
فیلم زاپاتا اثر دانش اقباشاوی
آموزشگاه سینمایی پرتو هنر تهران
هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت
گروه خدمات گردشگری آهیل
جشنواره مردمی عمار
جشنواره انا من حسین
آموزشگاه دارالفنون
سینماهای تهران


سینمای شهرستانها


آرشیوتان را کامل کنید


شماره‌های موجود


نظر شما درباره سینمای مستقل ایران چیست؟
(۳۰)

عالی
خوب
متوسط
بد

نتایج
نظرسنجی‌های قبلی

خبرنامه

به خبرنامه ماهنامه فیلم بپیوندید: